Köttgryta med kokosmjölk
strimlat kött (400-800 gr)
lök (1-2 st)
röd paprika
kinakål (viktig ingrediens)
cashewnötter
olja
vatten
kokosmjölk (1 burk)
vitlök (1-2 st)
lime
salt
svartpeppar
vitpeppar
paprikapulver
chilipulver eller en hackad chilifrukt
lite grön currypasta
majsenapulver (ej nödvändigt)
Värm en stekgryta, bryn köttet i olja, klyfta ett par gula lökar och blanda med köttet, häll i lite vatten, strö över lite salt och peppar och koka en timme. Rör om då och då. Lägg i den hackade vitlöken och nötterna. Häll i kokosmjölken, strimla och lägg i grönsakerna. Kinakålen bidrar till att grytan blir fyllig. Krydda ordentligt efter smak och behov. Kokosmjölken tillsammans med chili och lime ger en både mättad och frisk smak. Om man vill ha en fastare sås kan man lägga i lite majsena utrörd i vatten.
Till grytan serveras ris, och vatten. Förstås är flädersaft gott om man nu råkar ha det hemma.